in de pers - Delta Natuur

Ga naar de inhoud

in de pers

Mike van Lieshout, voorzitter van naturistenzwemvereniging Delta Natuur: ,,Naakt zwemmen geeft een gevoel van ultieme vrijheid." © ruben oreel
PZC zaterdag 23 september 2017
Jari Klapwijk 22-09-17, 11:42

KOUDEKERKE - Zwemmen in je blote kont. Voor leden van naturistenzwemvereniging Delta Natuur is dat al een kwarteeuw 'blootgewoon'. Mike van Lieshout, voorzitter van de club: ,,Naakt zwemmen geeft een gevoel van ultieme vrijheid."

Om het jubileum te vieren houdt de vereniging zondag een bijeenkomst voor leden en oud-leden in de brasserie van het Vrijburgbad in Vlissingen. Om 18.00 uur gaan de leden zwemmen en dan zijn ook niet-leden welkom om een keer mee te doen. Volgens Van Lieshout is dat zeker het proberen waard. ,,Het gevoel van naakt zwemmen is niet goed met woorden uit te leggen. Je moet dat gewoon een keer ervaren," vertelt hij.

Delta Natuur is in 1992 opgericht door naturisten die elkaar kenden van naturistencamping Zeelandia in Ritthem. ,,Deze mensen trokken de stoute schoenen aan en gingen praten met het voormalige Sportfondsenbad. Het was echt een sprong in het diepe, het was in die tijd een revolutionair idee", vertelt Van Lieshout. ,,Het zwembad was heel enthousiast en stelde hun drie baden en personeel beschikbaar voor de naaktzwemmers. Zo is Delta Natuur ontstaan."
Imago
Het imago van naturisten heeft de laatste jaren heel wat deukjes opgelopen. ,,De samenleving, vooral de jeugd, wordt steeds preutser. Dat zie je bijvoorbeeld heel goed bij sportverenigingen. Daar werd vroeger altijd gewoon naakt gedoucht. Tegenwoordig is dat niet meer de standaard. Mensen oordelen bovendien vaak heel snel, zonder dat ze het zelf hebben ervaren. (...) Wij dragen als vereniging het naakt recreëren een warm hart toe. We hebben een gezellige groep en ik hoop dat we hier nog jaren mee door kunnen gaan."
Terug naar de inhoud